Kestävät lelut verkkokaupassamme

Kaikki lelumme tulevat Leglerin lelutehtaalta Saksasta

Laadunhallinta

Legler:n lelut ovat olleet jo yli kaksikymmentä vuotta koko Euroopan lasten suosikkeja tukien leikeissä, oppimisessa ja kasvussa. He ovat pyrkineet heti ensimmäisestä päivästä lähtien tarjoamaan hyviä, mutta edullisia leluja – ei siis heikkolaatuisia halpatuotteita tai ylihinnoiteltuja tuotteita korkeatuloisemmille. Näin on vuosien kuluessa syntynyt yksi Euroopan suurimmista puuleluvalikoimista, jolla on ainutlaatuinen hinta-laatu-suhde.

Kaikki tuotteet, niin itsekehitetyt kuin muualta tuotetutkin, tarkastetaan kolminkertaisesti läpikotaisin osaavissa käsissä:

  1. Kaikki lelut täyttävät standardin SFS-EN 71:n mukaiset tiukat Eurooppalaiset direktiivivaatimukset – kullekin yksittäiselle tuotteelle annetaan oma yhdenmukaisuustodistuksensa.
  2. Heidän omien laatuasiantuntijoiden testit Saksassa menevät vielä selvästi pidemmälle, heidän omin sanoin: "Emme ota valikoimaamme tuotteita, jotka eivät vastaa vuosien kokemustamme lelujen toimivuudesta ja lapsiturvallisuudesta."
  3. Tämän lisäksi lelut tarkastetaan ulkoisen, riippumattoman testi-instituutin toimesta.

Materiaalit

Puu
Se on uudistuva ja kestävä raaka-aine – kestävät lelut kulkevat usein sukupolvelta toiselle. Puulelujen valmistukseen käytetään laadukasta, uudelleenmetsitettyä puuta.

Lakat ja maalit
Kaikki leluissa käytetyt maalit ja lakat ovat ainoastaan vesipohjaisia. Pehmentimiä ei käytetä.

Kankaat & muovit
Kankaisten ja muovisten lelujen perustana toimii direktiivi 2005/84/EY "Tiettyjen vaarallisten aineiden ja valmisteiden markkinoille saattamisen ja käytön rajoituksia". Kaikkien kankaisten ja/tai muovisten tuotteiden vahingollisten aineiden pitoisuudet tarkastetaan kaupallisen valvontaviraston toimesta ja lelut ovat kaikkien tiukkojen ohjearvojen mukaisia. Tämän direktiivin kulloisetkin muutokset huomioidaan tuotannossa.

Vauvojen lelut

Vauvojen leluissa käytettävät materiaalit ovat sellaisia, ettei niistä irtoa mitään syljen mukana, vaikka lapsi laittaisikin lelun suuhunsa. Lelut ovat myös ruostumattomia ja nikkelivapaita. Luonnollisesti niissä ei ole käytetty muitakaan myrkkyjä. Vauvojen pehmolelut voit myös pestä.

Lelujen turvallisuus

Laadunvalvonnan ja tuoteturvallisuuden osastojen työntekijät varmistavat päivittäin lelujen turvallisuuden sekä soveltuvuuden lapsille. Lisäksi kaikki lelut testataan riippumattoman testi-instituutin toimesta. Luonnollisestikin lelut ovat kaikkien Eurooppalaisten määräysten mukaisia.

Tämä koskee kaikkia tuotantovaiheita mallin ensimmäisestä arvioinnista toimittajien valvontaan ja sarjatuotannosta pakkaamiseeen. Osasto toteuttaa tämän kunkin uuden tuotteen kohdalla. Jatkuva edelleenkehittäminen on erityisen tärkeää yhä uusien direktiivien ilmetessä. Muutkin kuin vain heidän oma tehtaansa suorittavat tarkastuksia uuden tuotteen valinnan yhteydessä. Kaupallinen valvontavirasto tarkkailee olemassaolevien tuotteiden laatua. Tarkastusten yhteydessä valitsee virasto tehtaan valikoimasta sattumanvaraisesti 20 tuotetta tarkastettavaksi.

Kestävä kehitys & ympäristö

Kestävä kehitys ja resursseja säästävä tuotanto on heille erittäin tärkeää. Tehtaassa käytetään ensisijaisesti tuotteisiin saksalaista ja uudelleenmetsitettyä puuta. Tämän lisäksi he toimivat maapallomme säilyttämisen hyväksi esim. tuottamalla yritysrakennustaan varten itse sähköä. Energiateho kattaa tänä päivänä vuosittain yli 168.000 kW:a – paljon enemmän, kuin mitä he yrityksenä itse käyttävät.

He pienentävät hiilijalanjälkeään myös käyttämällä kaikkialla kierrätyspaperia ja hiilineutraalia Saksan postin lähetyspalvelua. Lisäksi heidän käyttämänsä pakkaukset ovat FSC-sertifioiduista materiaaleista. Forest Stewardship Council:n (FSC) avulla voidaan varmistaa kestävä metsän käyttö.

Me jälleenmyymme mielellämme tuollaisen lelutehtaan tuotteita!