Eteeriset öljyt

Meillä myytävät öljyt ovat aitoja 100% eteerisiä öljyjä. Emme myy synteettisiä tuoksusekoituksia.

Eteeriset öljyt ovat hyvin monikäyttöisiä. Alla lueteltuna muutamia käyttötapoja.

Saunatuoksuna

Lisää suoraan löylykauhaan 1-3 tippaa öljyä oman mieltymyksen mukaan. Älä laita öljyä löylyastiaan, näin vältetään öljyn roiskuminen iholle. Eteeriset öljyt ovat hyvin vahvoja verrattuna synteettisiin saunatuoksuihin.

Huonetuoksuna

Laita tuoksulyhtyyn vettä ja sinne muutama tippa öljyä. Esimerkiksi sitruunan eteerinen öljy luo raikkaan ilman. Voit käyttää tässä juuri niitä tuoksuja joista itse tykkäät. Laventelin eteeristä öljyä suosittelemme makuuhuoneeseen rauhoittamaan hyvät yöunet. Laventelin eteerinen öljy on niin turvallinen, että voit laittaa yhden tipan laimentamattomana tyynynkulmaan suoraan.

Hajuvetenä

Voit käyttää eteerisiä öljyjä myös hajuveden sijaan, mutta aina laimennettuna pohjaöljyyn. Esimerkiksi jojobaöljy on mainio juuri tähän tarkoitukseen. Laita 10 tippaa eteeristä öljyä 1 ruokalusikalliseen öljyä. Tätä seosta tarvitaan iholle vain ihan pieni määrä, esim. 1 tippa ranteeseen. Älä käytä mitään sitrushedelmien eteerisiä öljyjä auringossa, voi aiheuttaa palovamman.

Huuhteluaineena pyykinpesussa

Laita huuhteluainelokeroon n.2rkl väkiviinaetikkaa ja mieltymyksesi mukaan 2-5 tippaa eteeristä öljyä. Saat näin tuoksua pyykkiisi ilman myrkkyjä. Etikka myös poistaa pesuainejäämiä pyykistä.

Loppuun vielä pakolliset varoitukset

Eteerinen öljy tulee aina laimentaa suoraan iholle käytettäessä, erilaiset öljyt ovat hyviä tähän tarkoitukseen. Eteerisiä öljyjä ei suositella raskauden eikä vakavan sairauden aikana käytettäväksi. Myös lasten sekä vanhusten hoidossa on noudatteva erityistä varovaisuutta. Eteeriset öljyt sisältävät aina luonnollisia hajustekomponentteja, jos olet hajusteille allerginen, niin varmista ennen käyttöä tuotteen sopivuus. Eteeriset öljyt ovat hyvin vahvoja ja niitä ei tule käyttää sisäisesti. Olethan huolellinen käyttäessäsi näitä, ettei öljyä roisku silmiin eikä iholle. Säilytys viileässä ja suojassa auringonvalolta.